Veelgestelde vragen
1 VEELGESTELDE VRAGEN
1.1 Eigen edelstenen of mineralen verwerken in een juweel

Net als het verwerken van je eigen goud in een juweel kan je dit ook personaliseren door eigen edelstenen erin te laten verwerken.
Misschien heeft die éne steen een speciale betekenis voor jou en wil je deze graag laten verwerken.
Het is wel belangrijk om te weten om wat voor soort steen het gaat. Er zijn vele edelstenen welke insluitsels of breukvlakken hebben. Het is namelijk altijd een risico om je eigen steen te zetten, dit risico ligt bij de eigenaar van de steen. Atelier maison werkt samen met de beste edelsteenzetters, zij zullen dan ook met alle precisie de stenen zetten, maar helaas kan het wel eens voorkomen dat de steen op een breukvlak splijt en kapot gaat. De kans dat dit gebeurt is heel erg klein, maar hou hier wel rekening mee.

1.2 Eigen goud verwerken in een nieuw juweel

Heb je een mooi juweel gezien op onze website, of heb je misschien een eigen ontwerp maar wil je graag eigen goud erin verwerkt hebben? 
Dit is in (bijna) alle gevallen mogelijk en op die manier kun je je droomjuweel nog persoonlijker maken. 

Doordat je de mogelijkheid hebt om een juweel te laten vervaardigen van eigen goud, kun je van dat ene bijzonder ontwerp een zo persoonlijk mogelijk sieraad laten maken. Dus heb je bijvoorbeeld oude trouwringen van je (groot)ouders of je eerste gouden armbandje. Laat dit verwerken in een prachtig juweel en draag deze herinneringen voor altijd bij je.

Je maakt hiervoor dan best even een afspraak ([email protected])

Dan zitten we even samen om het ontwerp te bespreken en het goud te testen en af te wegen.

 

1.3 Hoe blijven mijn juwelen het langst mooi?

Laat je juwelen niet in aanraking komen met parfum, geparfumeerde bodylotion, haarlak, make-up, chloor en andere chemische vloeibare substanties.
Doe je juwelen uit om te slapen, sporten, huishoudelijk werk of bij andere intensieve bewegingen.
Bewaar je juwelen, indien mogelijk, op een droge, luchtdichte donkere plek. Bij voorkeur gescheiden van elkaar om krassen te voorkomen, bijvoorbeeld in je juwelendoosje waarin je ze ontvangen hebt. Stel je sieraden niet langdurig bloot aan fel zonlicht.

 

1.4 Hoe reinig ik best mijn zilveren juwelen?

Omdat zilver reageert op zuurstof kan er een gele en na verloop van tijd zelfs zwarte aanslag op je juweel ontstaan.
Zilveren juwelen kun je mooi houden of reinigen door ze af en toe in een zeepsopje (bijvoorbeeld van groene zeep) te doen. Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het sieraad daarna af met lauw water en droog het met een zacht doekje.
Je kunt ook een zilverpoetsdoekje gebruiken, door zachtjes te wrijven, verwijdert dit eventueel vuil en verkleuringen. (kijk bij ‘onderhoud’)
Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om je juwelen te poetsen in een zilverbad. Dit is de snelste manier. Je dompelt de juwelen 5 à 10 seconden onder in het bad en daarna spoel je ze grondig met water. Je zilveren juweeltjes zullen er terug als nieuw uitzien.

 

1.5 Hoe reinig ik best mijn vergulde juwelen?

Bij vergulde  juwelen is er een zeer dun laagje goud op het zilver aangebracht, waardoor het een gouden uiterlijk heeft. De dikte van die laag plus de zuurgraad van je huid bepalen hoe lang het sieraad verguld blijft. Ook verguld zilver kan worden schoongemaakt met zeep en water en een zachte doek. Echter je moet vergulde juweeltjes niet te veel poetsen, want dan kan het goudlaagje weggepoetst worden. Ook kan je sieraad van een nieuw goudlaagje worden voorzien.

 

1.6 Waarom kan het tot 3 weken duren alvorens mijn juwelen geleverd worden?

Alle juweeltjes worden met veel liefde en met de hand gemaakt (gewalst, uitgezaagd, gesoldeerd,…) door goudsmid Ellen Sintebin en dat vraagt tijd. We doen natuurlijk ons uiterste best om je bestelling zo snel mogelijk bij jou te krijgen. Afhankelijk van het aantal bestellingen die er op dat moment lopende zijn zal je pakje sneller of later geleverd worden. Heb je je juweel tegen een bepaalde datum zeker nodig? Laat het dan gerust weten via een mailtje naar [email protected] dan kijken we even na of we je bestelling tijdig kunnen leveren.

1.7 Blijven mijn matte juwelen altijd even mat, en mijn glanzende even glanzend?

Juwelen kunnen een glad gepolijst uiterlijk hebben of een mat (geborsteld) uiterlijk. Door het dragen zal een gladde ring matter worden en een matte ring juist gladder.  Dit doet geen afbreuk aan de kwaliteit. Een glad zilveren juweel kun je reinigen met een poetsdoek of een zilverpoetsmiddel. Gematteerd of geborsteld zilver is grover van structuur en kan daarom beter met een zilverbad gereinigd worden. Daarnaast kan je je juweel dat je bij ons aangekocht hebt natuurlijk altijd opnieuw gepolijst dan wel gematteerd/geborsteld worden.Deze service bieden we gratis aan.

 

1.8 We willen graag trouwringen laten maken. Hoe lang op voorhand spreken we best af?

Hoe sneller, hoe liever! :)

Dan kunnen we alles rustig alles inplannen.

Reken, na een eerste gesprek, op maximum een 3-tal maanden voor een ontwerp dat volledig op maat gemaakt is.

Neem contact op
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »