Juwelen met 'oud goud'

Heb je thuis nog gouden juwelen liggen die je niet meer draagt? Breng ze gerust mee naar je afspraak (Maatwerk met oud goud, Design Your own of Create Your Own). Ik neem ze indien gewenst over van jou. De waarde hiervan wordt dan afgetrokken van je juweel. Bij een pasbeurt kan dit helaas niet omdat er dan niet genoeg tijd voorzien is.

Ben je emotioneel gehecht aan het oude goud, dan kan je ervoor kiezen om dit te verwerken in je nieuwe juweel.

Bij aflevering van min. 50 gram goud kan er speciaal voor jou een gietboompje met een juweel gemaakt worden. Heb je minder dan 50 gram in je bezit, dan zijn er nog 2 andere opties:

1) Je kan opteren om 1 of meerdere gouden bolletjes (gemaakt uit jouw oude gouden juwelen) op je nieuwe juweel te verwerken. Hiervoor dien je geen afspraak in te boeken voor maatwerk, maar een 'Create Your Own' afspraak. Op deze manier heb je een stevig nieuw exemplaar met de emotionele meerwaarde van het oude goud. De waarde van de overschot van het goud wordt dan afgetrokken van het te betalen totaalbedrag. Hiervoor wordt er geen meerprijs aangerekend. Hier onderaan vind je alvast een voorbeeld van ringen met 2 gouden bolletjes. Dit kan trouwens perfect bij elke ring.

2) Een volledige ringband uit oud goud? Dat kan ook. Dit doe ik enkel met geel goud (niet met wit of rosé goud) Aangezien oud goud soms broos kan zijn door de solderingen die in het verleden gebeurd zijn gebruiken we dit enkel in de ringband zelf en niet voor fijne zettingen. Op juwelen, gemaakt met oud goud, kunnen we niet de garantie geven die we voor juwelen van nieuw goud geven. Hou hier rekening mee. Voor ringen waarbij de volledige ringband gemaakt wordt uit oud goud boek je een afspraak voor maatwerk. Je kiest dan zelf de breedte/dikte en het ontwerp van de ring. Zolang het in de Atelier Maison stijl is ;)

Aangezien we bij een juweel van oud goud enkel met jouw goud aan de slag gaan (want dit wordt niet gebruikt in andere nieuwe juwelen), kost dit heel wat meer tijd. We gaan jouw goud dan apart van de rest smelten en verwerken tot een ring. Reken voor een ring uit oud goud op een levertermijn van 3 tot 6 maanden. De prijs hiervan start doorgaans vanaf 1000 euro.